Gelukkig met minder

  • Compact wonen
  • Digitaal handig
  • Consuminderen
  • Duurzaamheid

Met minder spullen leven maakt gelukkig. Wat heb je nu werkelijk nodig? Als je geïnteresseerd bent in een van deze onderwerpen kan ik je helpen dit te realiseren. Onderstaande diensten geven aan wat ik je kan bieden. Wil je aan de slag met een of meerdere onderwerpen? Neem dan vrijblijvend contact met me op via het contactformulier of bel 0615598095.

Compact wonen
Wat heb je nodig om te leven? Houdt deze vraag je bezig? Zou je met minder spullen willen leven? Of heb je veel spullen gekregen die je eigenlijk niet wil hebben? Waar moet je dan beginnen? Door eigen ervaring kan ik je hier goed mee helpen. Twee jaar geleden ben ik gaan wonen in een appartement van 56 m². Er is geen berging enkel een gezamenlijke fietsenkelder. Hier woon ik samen met mijn man. We kwamen uit een woonhuis met een oppervlakte van 250 m² en een grote garage. Niet iedereen hoeft zo te wonen. Dit is niet mijn missie! Wat ik wel kan meegeven is dat met minder spullen leven erg gelukkig maakt. Het geeft ruimte in je hoofd!

Digitaal handig
We gaan steeds meer richting minder papier gebruiken ofwel papier-arm leven en werken. Dit vraagt om digitaal handig worden. Op het gebied van effectief omgaan met computer en agenda kan ik particulieren en bedrijven hiermee praktisch helpen. Ik ga fysiek naast je zitten om samen je computer op te ruimen zodat je het daarna zelf kan bijhouden zonder documenten kwijt te zijn en zoeken is verleden tijd!

Consuminderen
Erger je je  ook aan zinloze verpakkingen? We leven in een consumptiemaatschappij. Hoe kun je nu als individu ‘consuminderen’? Als dit onderwerp je bezig houd en je wilt ermee aan de slag en weet niet hoe? We kunnen een afspraak maken, zodat je met dit onderwerp praktisch aan de slag kan. Alle inzet helpt mee aan het verminderen van onnodige materialen in ons milieu.

Marktplaats advies
Tijdens opruimen kom je allerlei spullen tegen die je niet wilt weggooien. Dat hoeft ook niet. Je kan heel goed gebruikte voorwerpen brengen naar een kringloopwinkel of verkopen via Marktplaats. Hoe pak je dat aan? Ik geef je tips geven voor een tevreden resultaat.